petak, 28. juni 2019.

Otvorene su prijave za međunarodni konkurs International Medis Awards for Medical Research 2019

Konkurs je raspisan u devet država

Stručni žiri za dodjelu nagrade International Medis Awards ove godine šesti put zaredom raspisuje konkurs International Medis Awards for Medical Research za najbolja aplikativna medicinska dostignuća u regiji srednje i jugoistočne Evrope.

U 2019. godini poziv za prijavu upućujemo zdravstvenim djelatnicima s područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine (s anesteziologijom), neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije (s alergologijom) i reumatologije.

Istraživački rad mora biti prihvaćen, predstavljen ili objavljen između 1. septembra 2018. i 31. avgusta 2019.

Konkurs je raspisan u devet država: Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj,  Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Prijavljene radove ocjenjivat će stručni žiri prema unaprijed određenim kriterijima, a čine ga međunarodno priznati stručnjaci različitih specijalnosti pod vodstvom predsjednika žirija prof. dr. sc. Matije Tomšiča, dr. med., načelnika Kliničkog odjeljenja za reumatologiju u Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana. Žiri će odabrati finaliste i po jednog pobjednika iz svakog gore navedenog područja istraživanja.

Pobjednicima konkursa pripada nagrada:

• bronzana skulptura Budućnost (Future) i
  • financijski podsticaj za dalji istraživački rad u iznosu od 2.500 eura (bruto).

Finalisti konkursa dobit će nagradu:

• priznanje Medis Awards
  • finansijsku podršku za dalji istraživački rad u iznosu od 500 eura (bruto).

Finalisti i članovi stručnog žirija će prisustvovati svečanoj priredbi s dodjelom nagrada koja će se održati 5. novembra 2019. u Ljubljani.

Zadnji rok za prijavu: 4. septembar 2019.

Više na linku.