utorak, 28. avgust 2018.

Natječaj UNFP za dodjelu nagrada


UNFPA, Populacijski fond Ujedinjenih nacija, objavljuje natječaj za dodjelu nagrada kao priznanja pohvalnih nastojanja preduzetih u Bosni i Hercegovini koja se suprotstavljaju društvenim stereotipima, ukidaju predrasude prema marginaliziranim grupama ili koja predstavljaju značajan doprinos unapređenju prava ljudi u jednoj od četiri ključne prioritetne oblasti UNFPA: seksualno i reproduktivno zdravlje; adolescenti i mladi (seksualno i reproduktivno zdravlje), rodna jednakost i osnaživanje žena s fokusom na seksualno nasilje u oružanom sukobu i populacijska dinamika s fokusom na starenje. Pozivaju se organizacije civilnog društva, institucije vlasti, mediji, privredni subjekti i posvećene fizičke osobe da kandiduju svoje radove na bosanskom/hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku.

Svaki predlagatelj treba kandidovati najviše jednu fizičku osobu ili instituciju. Također će biti prihvaćeni i prijedlozi predlagatelja u vlastito ime.

Kandidovani prijedlozi se moraju odnositi na doprinose (naprimjer, objavljeni članci, provedena aktivnost, uspostavljanje dobre prakse, itd.) u Bosni i Hercegovini u periodu od 15. novembra 2017. godine do 15. novembra 2018. godine. Prijedlozi se trebaju dostaviti elektronski na email adresu bosnia-herzegovina.office@unfpa.org najkasnije do 16. novembra 2018. godine. Prijedlozi dostavljeni nakon isteka roka neće biti uzeti u razmatranje.

Informacije o obrascu za prijavu na natječaj UNFPA za dodjelu nagrada i detaljne upute nalaze se na ba.unfpa.org

UNFPA zadržava pravo da promijeni bilo koje uvjete natječaja bez prethodne najave.

Informacije o obrascu za prijavu na natječaj UNFPA za dodjelu nagrada i detaljne upute nalaze se https://ba.unfpa.org/en/submission/unfpa-award-overview  i/ili u prilogu: UNFPA AWARD BHS 2018 UNFPA AWARD Eng 2018 UNFPA Award Nomination Sheet BHS wordoc UNFPA Award Nomination Sheet Eng wordoc

UNFPA, Populacijski fond Ujedinjenih nacija, gradi svijet u kojem je svaka trudnoća željena, svaki porod siguran i u kojem je svaka mlada osoba u mogućnosti ostvariti svoj potencijal.

Preuzeto sa: www.mreza-mira.net