utorak, 12. decembar 2017.

Nagradni konkurs ruske korporacije Rosatom: Vector Startup Contest


Rosatom je državna korporacija u Rusiji, osnovana 2007. godine kao regulatorno telo ruskog nuklearnog kompleksa sa sedištem u Moskvi.

Vector Startup Contest je Konkurs za startup projekte u oblasti digitalnih platformi, aditivne tehnologije, robotike, energetskih sistema, skladištenja energije, inženjeringa energetske strukture, čiste vode, kompozita i veštačke inteligencije.

Korporacija Rosatom traži inovativne projekte u sledećim fazama: eksperimentalni razvoj, industrijski model, pokretanje biznisa i poslovanje.

Rok za prijavljivanje: 15. januar 2018. godine

Na Konkurs se mogu prijaviti kompanije, preduzetnici, naučnici, studenti, diplomci, stručnjaci, timovi i pojedinačni učesnici stariji od 18 godina.

Učesnici konkursa biće u prilici da pronađu projekte i partnere za realizaciju, imaće priliku da predstave svoj projekat predstavnicima korporacija, industrije i razvojnih institucija.

Takmičenje je prilika da kandidati provere prototip svoje ideje. Organizatori i partneri takmičenja pružiće stručnu podršku učesnicima za testiranje i zaštitu pilot rešenja. ROSATOM tim radiće sa svim finalistima takmičenja.

Prvih pet ideja dobiće novčanu nagradu od ROSATOM-a u iznosu od 300.000 RUR i grant od Fondacije SKOLKOVO do 5 miliona RUR, pod uslovom da su ispunili sve uslove konkursa i takmičenja.

Više informacija možete pogledati na sajtu ROSATOM-a:

Info: http://bit.ly/2B97jzD