7. februar 2019

Konkurs za prijem u radni odnos odgajatelja na određeno vrijeme u vrtiću

JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko

KONKURS

za prijem  u radni odnos odgajatelja na određeno vrijeme  odgajatelja/ica u vrtiću, na realizaciji Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, u trajanju od 180 sati (tri mjeseca) – 7 izvršilaca

Opis poslova :

Odgajatelj u realizaciji Programa predškolskog odgoja i obrazovanja:

• Neposredno odgojno – obrazovni rad sa djecom

• Pripreme za odgojno – obrazovni rad

• Individualno stručno usavršavanje

• Saradnja sa roditeljima

• Saradnja sa pedagogom – psihologom i ostalim stručnim saradnicima

• Rad u okviru društvene i kulturne djelatnosti

• Rad na pedagoškoj dokumentaciji

• Uvođenje inovacija, savremenih oblika i metoda izrade didaktičkih sredstava

• Ostali poslovi po potrebi.

I

Uz prijavu, kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju  opštih uslova propisanih Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju ( original ili ovjerna kopija dokumenata ne starija od 6 mjeseci):

1. Kraću biografiju

2. Diplomu o završenoj školskoj spremi (VSS, profesor predškolskog odgoja i obrazovanja, Bakaleaurat/Bachelor predškolskog odgoja i obrazovanja ili VŠ, nastavnik predškolskog odgoja i obrazovanja)

3. Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci)

4. Uvjerenje o nekažnjavanju, dostavlja se po izvršenom izboru kandidata, a prije stupanja na posao (ne starije od 6 mjeseci)

5. Izvod iz matične knjige rođenih

6. Sanitarna knjižica

Dokumente pod tačkom 4. i tačkom 6. kandidat dostavlja po izvršenom izboru, a prije stupanja u radni odnos.

II

Kandidati su dužni dostaviti i dodatnu dokumentaciju na osnovu koje će se izvršiti bodovanje u skladu sa čl.2 Kriterija:

1. Uvjerenje o dužini čekanja na posao nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme ili Dokaz o dužini radnog staža u ustanovama odgoja i obrazovanja

2. Uvjerenje o prosjeku ocjena ostvarenih na visokoškolskoj ustanovi,

3. Uvjerenje/potvrda ili drugi adekvatan ovjeren akt visokoškolske ustanove kao dokaz o ostvarenoj izvrsnosti tokom školovanja,

4. Potvrda ili drugi adekvatan akt izdat od strane obrazovnih ustanova kao organizatora volontiranja,

5. Rješenje nadležne općinske službe o priznavanju svojstva ratnog vojnog invalida ili

Rješenje nadležne općinske službe o priznavanju svojstva civilne žrtve rata, uz Uvjerenje o neprekidnom prebivalištu na području ZDK u posljednja 24 mjeseca (Uvjerenje resorne službe sa područja ZDK)

1. Rješenje/Uvjerenje nadležne općinske službe o priznavanju svojstva demobilisanog borca,

2. Rješenje/Uvjerenje nadležne općinske službe o priznavanju svojstva člana porodice šehida, poginulog, umrlog, nestalog branioca,

3. Ovjerena kopija važećeg ugovora o radu ( za kandidate koji su u radnom odnosu na određeno vrijeme).

III

Zaprimljene prijave će razmotriti posebno formirana komisija za bodovanje, a u skladu sa Kriterijima o načinu bodovanja kandidata  (br. 04-135/16 od 13.07.2016) koja će sačiniti rang listu kandidata koji ispunjavaju uslove utvrđene konkursom i istu objaviti na oglasnoj ploči JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko.

IV

Intervju za kandidate koji ispunjavaju uslove utvrđene konkursom će obaviti komisija za intervju u prostorijama JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko,  o čemu će kandidati biti blagovremeno obavješteni.

Intervju je obavezan za sve kandidate, te ukoliko kandidat ne pristupi zakazanom intervjuu smatrat će se da je odustao od konkursa.

V

Svi dokumenti moraju biti originali ili ovjerene kopije ne starije od 6 mjeseci.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana (od 05.02.2019 do 12.02.2019, zadnji dan za predaju dokumentacije je 12.02.2019)  objavljen u sedmičnom listu Naša riječ,  Web stranici Općine Visoko i Oglasnoj ploči JU za predškolski odgoj i obrazovanje  Visoko.

Nepotpune, neuredne  i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti u  JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, u zatvorenoj koverti na adresu:

JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko

Donje Rosulje bb, Visoko

Sa naznakom:

„Prijava na konkurs za radno mjesto odgajatelaja na realizaciji OPOIO

UPRAVNI ODBOR JU ZA PREDŠKOLSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE VISOKO

Preuzeto sa: www.visoko.gov.ba