srijeda, 11. septembar 2019.

CAT objavljuje nagradni konkurs za mlade


Rok prijave do 18.09.2019. godine u 23:59h

U sklopu projekta Citizens Against Terrorism otvoren je nagradni konkurs za najbolju priču, fotografiju, stripovi i druge vidove umjetničkog izražaja na temu “Vizija mira u Bosni i Hercegovini”!

Mladi okupljeni oko inicijative CAT (Građani protiv terorizma) pozivaju sve kreativne mlade građane Bosne i Hercegovine da se aktivno uključe u izgradnju mira u našoj državi!

Sve što je potrebno jeste da dostavite priču, fotografiju, strip ili bilo koji drugi vid umjetničkog izražaja na temu „Vizija mira u Bosni i Hercegovini“.

Svi radovi će biti objavljeni na web stranici www.catbih.ba, a najkreativnija 3 rada će biti u prilici da osvoje novi tablet, eksterni punjač ili prenosne zvučnike!

Radove možete poslati na mail: catbih@hotmail.com, najkasnije do 18. septembra.

Pobjednik će biti objavljen na Facebook stranici www.facebook.com/Catbih.

USLOVI ZA UČEŠĆE U NAGRADNOJ IGRI:

1. Starosna granica za učešće do 30. godina starosti.

2. Rok prijave do 18.09.2019. godine u 23:59h

3. Originalan dizajn na zadanu temu i CAT simbolima (mačke).

*Vaši radovi će od 18. do 25.septembra biti objavljeni na našoj Facebook stranici, te radovi koji prikupe najviše simpatija publike osvajaju nagrade!

ČEKAMO VAS! 

SREĆNO MAČIĆI!

VIŠE O PROJEKTU:

CAT (Građani protiv terorizma) je inicijativa mladih iz Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine (Bijeljina, Brčko i Tuzla) okupljenih oko ideje da na društvenim mrežama daju svoj doprinos u izgradnji mira i borbi protiv radikaliziranja društva, koje vodi u nasilni ekstremizam i terorizam.

Svoju popularnost dugujemo našim protagonistima, mačkama, koje svoja razmišljanja dijele sa širokim auditorijumom BH javnosti – te su samo tokom prošle godine uspjele dopreti do preko 2 miliona različitih korisnika sa sadržajem koje su osmislile i podijelile sa njima. U trenutku pisanja teksta, ova inicijativa je najveća internet inicijativa za mlade u Bosni i Hercegovini. Na njoj radi 10 mladih, koji ne samo da dolaze iz različitih sredina iz BiH, već su i različiti profili studenata i mladih ujedinjeni oko zajedničke ideje da mačke mogu graditi mir u Bosni i Hercegovini.

Svoj doprinos i podršku, najjednostavnije možete dati prateći nas na našim stranicama:
FB ( http://www.facebook.com/CATBiH)
WEB-u ( http://www.catbih.ba ) i 
Instagramu (https://www.instagram.com/citizensagainstterrorism/)

Ili angažujući se u pravljenju sadržaja (meme, video, fotografija, tekst, priča itd.) koje će naše mačke nesebično podijeliti sa širokim audotorijumom u BiH i regionu!

Pored aktivnog života na društvenim mrežama, mačke se trude da svoje znanje, iskustva i motivaciju za kontinuiran rad na gradnji mira u Bosni i Hercegovini prenesu i kroz organizaciju raznih aktivnosti, uglavnom usmjerenih ka mladima. Do sada su realizovani treninzi i edukacije za mlade iz Viteza, Foče, Brčkog, Tuzle, Srebrenika, Živinica i Zvornika, koji su po uzoru na naše mačke osmišljali i kreirali svoje kampanje na društvenim mrežama za svoje lokalne zajednice. U budućnosti planiramo organizovati još mnogo sličnih aktivnosti, a jedna od njih koja nas očekuje u novembru jeste i dvodnevni događaj/festival mira u Tuzli – MAČKOGRAD.  

Izvor: catbih.ba