21. novembar 2018

Rezultati Javnog poziva upućenog OCD, institucijama, neformalnim grupama i pojedincima

Programski odbor Projekta Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH iskazali su zadovoljstvo kvalitetom projektnih prijedloga, i niskom stopom onih koji nisu zadovoljili administrativne standarde. Administrativna i tehnička evaluacijska komisija je pregledala ukupno 154 projektna prijedloga; 134 prijedloga od strane organizacija civilnog društva i institucija, te 20 projektnih prijedloga od strane pojedinaca i neformalnih grupa.

Svjesni da je proces evaluacije trajao duže od inicijalno planiranog, željeli bismo naglasiti da se evaluaciona komisija osjeća zahvalno i privilegovano što je imala priliku da se upozna sa brojnim sjajnim idejama iz cijele Bosne i Hercegovine. U skladu sa planiranim sredstvima, sukladno Smjernicama za javni poziv, 25 projekata je odabrano za finansiranje kroz ovaj Javni poziv ukupne vrijednosti preko 800.000 KM. U nastavku i prilogu se nalaze spiskovi odobrenih projekata sa kojima će UN organizacije potpisati ugovore u narednim sedmicama. Podnosioci odobrenih projekata će biti direktno kontaktirani, a svi učesnici u pozivu bit će pismeno obaviješteni o rezultatu, te broju dobijenih bodova tokom tehničke evaluacije.

Spisak odobrenih projektnih prijedloga organizacije civilnog društva i institucije

Spisak odobrenih projektnih prijedloga za pojedince i neformalne grupe

Preuzeto sa: www.ba.one.un.org