četvrtak, 10. januar 2019.

Javna rasprava o Nacrtu programa rada Gradskog vijeća Tuzla

Nakon uspješne javne rasprave o Nacrtu programa rada GV Tuzla za 2018. godinu Omladinski pokret Revolt vas poziva na javnu raspravu o Nacrtu programa rada GV Tuzla za 2019. godinu.

Program rada Gradskog vijeća je dokument u kom se nalaze sve teme koje Gradsko vijeće Tuzla planira obraditi u tekućoj godini, ali i termini na kojim sjednicama će se te teme obrađivati. Oblasti u okviru kojih građani i građanke mogu davati svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe o načinu raporeda i važnosti jesu: oblast uprave i samouprave, komunalne djelatnosti, budžet i finansije, privreda i poduzetništvo, građenje, urbanizam i prostorno uređenje, zaštita okoliša, stanovanje, civilna zaštita, te mnoge druge.

Javna rasprave je otvorena za sve građane i građanke, koji/e na osnovu trenutnog Nacrta Programa rada GV Tuzla žele iznijeti dodatne prijedloge koje bi se trebalo uvrstiti u Program rada GV Tuzla, vremenski period kada bi se te teme trebale obraditi ili predloziti izmjene redoslijeda već postojećih tema.
Amandane usvojene od strane GV, a predložene na prošlogodišnjoj raspravi možete pronaći ovdje.

Preuzeto sa: www.facebook.com