utorak, 15. oktobar 2019.

2. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA Obrazovanje i informacione tehnologije – novi pogledi i izazovi IT u obrazovanju – STEM i obrazovne tehnologije

Konferencija će se održati u Sarajevu, 29. oktobra 2019. godine

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na drugu međunarodnu konferenciju „Obrazovanje i informacione tehnologije – novi pogledi i izazovi“ posvećenu digitalnim kompetencijama nastavnika i digitalnoj transformaciji obrazovanja organizovanu od strane Udruženja nastavnika i profesora informatike u Kantonu Sarajevo (eduIT) u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Univerzitetom u Sarajevu, osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo, privrednim subjektima iz oblasti IKT-a i poduzetništva.

Cilj organizovanja ove Konferencije je unapređenje kvaliteta obrazovanja u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao i upoznavanje šire javnosti sa potrebom cjelovite digitalne transformacije poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće kao osnove za razvoj i napredak društva u cjelini.

Konferencija će se održati u Sarajevu, 29. oktobra 2019. godine (utorak), u konferencijskoj sali hotela Hills Sarajevo.
Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i potvrditi svoje prisustvo konferenciji.
Registracija i prijava na konferenciju je obavezna i vrši se putem linka: http://konferencija.eduit.ba/prijava/.
Agendu i sve potrebne informacije o konferenciji možete pronaći na web stranici: www.konferencija.eduit.ba.

S poštovanjem,

UDRUŽENJE NASTAVNIKA I PROFESORA INFORMATIKE (eduIT)

Više informacija: Poziv