5. novembar 2018

Stručna predavanja: Izazovi savremenog roditeljstva

Izazovi savremenog roditeljstva

Tema: Utjecaj virtualnog okruženja na djecu

Odgoj djece zahtjevniji je nego ikada prije i roditelji često trebaju savjet kako se snaći u izazovima kojima su pred njima.
Koliko puta ste se upitali da li je prihvatljivo da vaše dijete toliko vremena dnevno provede pred nekim ekranom? Da li ste zabrinuti što se vaš adolescent ne skida sa društvenih mreža? Kakav je uticaj virtualnog svijeta na mozak vašeg mališana? Pitamo li se kakav je utjecaj virtualnog okruženja na razvoj govora?Znate li kako postaviti granice u korištenju mobitela, tableta i ostalih spravica koje okupiraju vaše dijete? Kako potaknuti u njemu razvoj socijalnih vještina i šta ponuditi kao poticajne aktivnosti izvan virtulanog svijeta?

Malo savjeta a više razgovora za sve roditelje koji žele pomoći sebi ali i svome djetetu. Potražiti pomoć nije odraz neznanja već želja da pronađemo najbolje rješenje za svoje dijete.

Predavanje vodi Sanja Matković, profesor opće i eksperimentalne fonetike sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom, stručni konsultant vrtićke dobi, konsultant u oblasti inkluzivnog obrazovanja i edukator u programima namijenjenim prosvjetnim radnicima i roditeljima.

Učešće u stručnom predavanju i savjetovanju 30 KM (plaćaje će biti moguće na radionici ili žiralno )

Svoje mjesto možete rezervisati porukom u inbox eventa ili na broj mobitela 061 552 245.

Možete nam i pisati na Nam mail: mame.info2018@gmail.com

Preuzeto sa: www.facebook.com