srijeda, 09. januar 2019.

Socijalno poduzetništvo za bolji dijalog i jaču ekonomiju: Javni poziv za žene

Grad Tuzla i opština Vlasenica

Bosanske rukotvorine/BHcrafts počinju implementaciju projekta “Socijalno poduzetništvo za bolji dijalog i jaču ekonomiju” čije se aktivnosti realizuju uz podršku dvije lokalne zajednice - grada Tuzla i okoline i opštine Vlasenica i okoline.
Projekat će, ženama sa područja grada Tuzla i opštine Vlasenica, omogućiti pohađanje obuke za unaprjeđenje vještina u tehnikama ručnog rada, kao i osnovne obuke o socijalnom poduzetništvu i razvoju malog biznisa, nakon kojih će žene imati mogućnost radnog angažmana u BHcrafts proizvodnji ili samostalno!

Pozivamo žene, sa teritorije grada Tuzla kao i opštine Vlasenica i okoline ove dvije lokalne zajednice, zainteresovane za pohađanje obuke i korištenje novostečenih znanja u svrhu sticanja prihoda, da se prijave na brojeve telefona 033.551.535 i 035.314.460 ili u inbox našeg Facebook profila. Poziv ostaje otvoren do 31 januara 2019. godine.
Obuke su besplatne. Aktivnosti projekta “Socijalno poduzetništvo za bolji dijalog i jaču ekonomiju” realizuju se u sklopu projekta “Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat “Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Više o projektu možete pročitati ovdje.

Preuzeto sa: www.facebook.com