srijeda, 12. juni 2019.

Poziv za učešće na Mirovnom kampu


Mirovni kamp će biti organizovan kao šestodnevno obrazovno i multikulturalno iskustvo

Udruženje "Integra" iz Sarajeva a pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, započinje realizaciju drugog kruga projekta “Djeca rata — djeci mira“, koji za cilj ima unapređenje međuetničkog i međukulturalnog dijaloga, jačanje saradnje te davanje podrške izgradnji održivog mira u Bosni i Hercegovini.

Mirovni kamp će biti organizovan kao šestodnevno obrazovno i multikulturalno iskustvo čiji će cilj biti ojačavanje kompetencija mladih u području transformacije sukoba i izgradnja mostova povjerenja među mladim koji žive u zajednicama podeljenim sukobom. Održat će se u Eko – selo, Boračko jezero, u periodu od 17.07. – 21. 07. 2019. Svi učesnici će imati priliku da slušaju predavanja nekih od najistaknutijih predavača iz oblasti psihologije, historije, komunikologije, sociologije kao i priliku da kroz radionice uvježbavaju naučene vještine, druže se i međusobno razmjenjuju iskustva i prevladavaju stereotipe. Završna aktivnost će biti zajedničko spuštanje niz rijeku Neretvu.

Ovim putem pozivamo sve učenike srednjih škola zainteresirane za učešće na kampu da se prijave putem e mail adrese: udruzenjeintegra@gmail.com. Nastavnik koji bi iz Vaše škole pratio djecu bi dobio za to 200 dolara.

Krajnji rok za prijave je 20.06.2019. godine. Sve informacije na broj telefona 061 500 488, 061 267 839. 

Kontakt osobe: MA Maja Alihodžić, KBT psihoterapeut
Dipl.psiholog Renata Krstanović, Geštalt psihoterapeut

Kompletna pozivnica: Poziv-mirovni-kamp