četvrtak, 11. juli 2019.

Poziv na STEM Youth Camp 2019


Neka vas ograničen broj mjesta ne brine, već neka vam bude motivacija da napišete kvalitetnu aplikaciju!

Asocijacija za napredak nauke i tehnologije vas poziva da se ovog ljeta prijavite na STEM Youth Camp 2019: Istražite svijet STEM-a zajedno sa ANNT-om kroz uzbudljivi petodnevni program. Steknite nova znanja i vještine i upoznajte nove prijatelje iz cijele BiH.

Više o kampu

Zašto prisustvovati?

Na kampu se možete upoznati sa savremenim naučnim i tehničkim trendovima, kao i dobiti uvid u iskustva naših istaknutih naučnika koji su radili ili još uvijek rade na prestižnim svjetskim institucijama. Pored toga ćete saznati kako izgleda profesionalno se baviti naukom u akademiji ili industriji, kao i kako vam odabir fakulteta može pomoći u kvalitetnom započinjanju karijere. Kroz tehničke i soft-skills radionice ćete ispitati svoju kreativnost i afinitete te usavršiti vještine rješavanja problema i timskog rada. Kamp je uz to i odlična prilika da provedete kvalitetno vrijeme sa vršnjacima sličnih interesa gradeći nova prijateljstva.

Kome je namijenjen

Da li se i ja mogu prijaviti?

Kamp je namijenjen prvenstveno za učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, ali i izvrsne aplikacije učenika nižih razreda će biti razmotrene. 

Prednost imaju učenici koji nisu učestvovali na STEM Youth Camp 2018, ali i eventualne prijave prošlogodišnjih učesnika će biti razmotrene. 

Neka vas ograničen broj mjesta ne brine, već neka vam bude motivacija da napišete kvalitetnu aplikaciju!

Važni datumi

Rok za slanje aplikacija je 22.07.2019 

STEM Youth Camp 2019 počinje 06.08.2019 

STEM Youth Camp 2019 završava 10.08.2019

Datum do kojeg ćete biti obavješteni da li ste prošli selekciju je 30.07.2019

Smještaj i troškovi

HOTEL GARDEN CITY, KONJIC

Smještaj će biti obezbijeđen u dvo- i trokrevetnim sobama, uz obezbijeđenu večeru prvu noć; doručak, ručak i večeru ostalim danima te doručak i sendvič posljednji dan. 

Djevojke i momci će biti smješteni u razdvojenim sobama. 

Ukoliko imate posebne potrebe, javite nam se mailom na kamp at annt.ba ili preko našeg online kontakt formulara

Svi troškovi učešća su pokriveni uključujući smještaj, obroke i prevoz. Kako bismo lakše refundirali vaše putne troškove, molimo vas da kupite povratne karte (gdje je to moguće). Po dolasku, potrebno je da nam predate račun za kupljenu kartu, nakon čega vam možemo isplatiti novac.

KAKO SE PRIJAVITI

Da biste se prijavili potrebno je da ispunite online formu za prijavu. 

Izdvojite dovoljno vremena da popunite prijavu. Kroz aplikaciju želimo steći uvid u vaš odnos sa naukom i učešće u vannastavnim aktivnostima. Recite nam o tome zašto volite nauku, koliko i kako se zanimate za nauku, neko zanimljivo ili svakodnevno iskustvo vezano za nauku te šta drugo radite, bilo da je riječ o sportu, muzici, volontiranju ili nečemu drugom. 

Molimo vas zapamtite da niste jedini koji se prijavljuju i da nažalost ne možemo primiti sve učenike, stoga uložite vrijeme (par dana) u to da se predstavite što bolje i tačnije. Ono što zelimo znati je šta vas motiviše da se interesujete za nauku, kako ste usmjerili tu motivaciju (vannastavne aktivnosti, “uradi sam” projekti, takmičenja…), čime se još bavite pored toga te kako se vidite budućnosti. 

PRIJAVI SE!

ROK ZA PRIJAVE JE 22.07.2019 DO 23:59!

Više informacija: https://www.annt.ba/bs/kamp