ponedjeljak, 25. mart 2019.

Pattern dizajn radionica

Pojam "pattern" (obrazac ili šara) se može definisati kao raspored elemenata ili oblika koji se u svom aranžmanu vidno ponavljaju. Ovaj pojam u likovnom smislu podrazumijeva dekoraciju koja može da krasi bilo koju površinu (tekstil, papir..) i daje joj posebnu atmosferu. Dizajniranje patterna je proces koji se kroz godine mijenjao i evoluirao kako je napredovala i tehnologija, ali kako u svemu, pa i u pattern dizajnu, tradicionalne metode nose posebnu draž, one i dan danas često koriste.

Na radionici ćemo osmisliti šare koje ćemo ručno prenijeti na cekere koje nosite sa sobom. Razgovarat ćemo i o načinima traženja inspiracije i razmijenjivati kreativne ideje. Vidimo se u KUTCHI!

A sada koja riječ o predavačici:

Sabina Cvjetković je studirala slikarstvo na Akademiji Likovnih Umjetnosti u  Sarajevu na kojoj trenutno pohađa master studij iz oblasti grafičkog dizajna. Pohađala je prestižnu britansku online školu The Art and Business of Surface Pattern Design. Živi i radi u Sarajevu i bavi se animacijom, grafičkim i pattern dizajnom.

Preuzeto sa: www.facebook.com