4. decembar 2018

Konferencija: Poduzetništvo i sloboda

Balkan Liberty Network

Poziv na konferenciju „Poduzetništvo i sloboda“ koja će se od 7. do 9. decembra održati na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, Trg oslobođenja – Alija Izetbegović 1. Konferenciju će otvoriti gospodin Zoran Živković, bivši premijer Srbije i predsjednik Nove stranke,  uvodnim predavanjem na temu „Punoljetstvo 5. oktobra: Političke i ekonomske lekcije za region“, sa početkom od 18:00. Drugi dan konferencije govorit će se značaju poduzetništva za ekonomski razvoj, ekonomskim politikama u BiH i zemljama regionama te ekonomskoj budućnosti i perspektivima regiona, a panelisti i predavači bit će ugledni ekonomisti, poduzetnici i novinari iz svih zemalja regijem poput prof. dr. Slaviše Tasiša, prof. dr. Ante Domazeta, Mijata Lakićevića, Edina Mehića, Velimira Šonje i mnogih drugih. Posljednji dan konferencije rezervisan je za radionice za studente te osnviačku skupštinu Balkan Liberty Networka.

Trodnevni događaj koji će se održati u Sarajevu, okupit će oko 100 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije, kao i partnerskih zemalja. Sama konferencija će se bazirati na panelima i predavanjima posvećenim ekonomskim i političkim pitanjima vezanim za preduzetništvo i tržišnu integraciju regiona, uključujući regulatorne politike, zakonodavna pitanja, statistike, ljudsku slobodu i nove tehnologije.

Balkan Liberty Network naziv je krovne asocijacije balkanskih istraživačkih organizacija, think tankova i studentskih grupa koje će se u Sarajevo prvi put okupiti kako bi  u akademskoj atmosferi razgovarale o poduzetništvu i slobodi u našem regionu.

BLN čine sljedeće organizacije: The Lucha Institute (Crna Gora), CEA (Hrvatska), Ohrid Institute (Makedonija), Multi (Bosna i Hercegovina) te Liberalni forum (Bosna i Hercegovine) koji je i domaćin i organizator prve konferencije Balkan Liberty Networka.

Preuzeto sa: www.balkanliberty.org.