Procedure nabavke za EU projekte

Odobren vam je EU projekat i krenuli ste u realizaciju budžeta. Potrebno je da vršite nabavke dobara, usluga ili radova. Pažljivo! Da li znate pravila nabavke u EU projektima? Ne dozvolite da vam troškovi budu odbijeni, jer niste ispoštovali procedure nabavke. Naučite kako na našem jednodnevnom treningu.

Datum: 20. 01. 2017

Vrijeme: 10:00

Cijena: 350 KM

Vrijeme: 10:00-17:00h

Edukatorica: Lejla Mijović, trenerica sa iskustvom od preko 15 godina uspješne implementacije EU projekata i konsultantica za PRAG.

Pošaljite prijavu

Kako bi se uspješno realizovali projekti finansirani iz fondova Evropeske Unije (EU) potrebna su vam specifična znanja iz oblasti implementacije projekta i budžeta. Svaki projekat planira nabavke kroz svoje aktivnosti i te nabavke podliježu složenim  EU procedurama koje je obavezno primjenjivati. Ukoliko se organizacija ne pridržava pravila nabavki, ulazi u finansijske rizike i moguće gubitke.

Iako su kompleksne, procedure nabavke ćemo vam predstaviti na jednostavan i prije svega praktičan način onako kako se one i primjenjuju u svakodnevnom poslovanju.

Trening je namjenjen svim osobama u organizaciji koje su uključene u realizaciju projekata koji se finansiraju iz EU fondova, sa posebnim naglaskom na odjele nabavke i finansija.

Bez obzira da li imate prethodno iskustvo ili ne, tokom ovog interaktivnog treninga ćete dobiti neophodna teoretska znanja i praktične savjete. Kroz vježbe kako biste kroz primjere lakše razumjeli primjenu procedura.

Znanja stečena tokom treninga će vam omogućiti da:

• Razumijete, razlikujete i primjenite pravilne procedure nabavki za EU projekte,

• Pripremite odgovarajuću tendersku dokumentaciju,

• Kreirate ugovore sa dobavljačima,

• Pravilno realizujete projekat i budžet.

Mjesto održavanja: prostorije SMART Resursnog centra u ulici Gradačačka bb, Sarajevo (odmah pored Malezijskog mosta).

PROGRAM EDUKACIJE

Teme koje će biti obrađene:

• Teoretska podloga i razumijevanje važnosti provođenja procedura po EU pravilima
  • Vrste i procedure nabavke po pravilima EU
  • Faze u implementaciji nabavki