Video montaža i produkcija - Adobe Premiere Pro

Postani stručnjak digitalnog videa i montaže.

Datum: 04. 03. 2017

Vrijeme: 11:00

Cijena: 99 KM

Datum: 04. i 05.03.2017.

Trenerica: Nina Đikić – posjeduje višegodišnje iskustvo u video produkciji, kreiranju strategija digitalne komunikacije i crowdfunding kampanja.

Pošaljite prijavu

Video predstavlja najjednostavniji i najefikasniji oblik komunikacije danas, postajući ključnom komponentom biznisa, politike, društvenih medija pa čak i muzike.

Premier Pro koriste profesionalci i video amateri širom svijeta za produkciju biznis i marketing sadržaja, muzičkih spotova, dokumentarnih i igranih filmova, te drugih oblika video produkcije. Adobe Premier Pro predstavlja vodeći i najkorišteniji program u ovoj oblasti.

Cilj edukacije:

Učesnici će u okviru ove obuke imati priliku da se upoznaju sa osnovama video montaže u programu Adobe Premiere Pro, te da kreiraju video sadržaje u svrhu promocije, marketinga, zabave i drugih ciljeva.

Edukacija obuhvata kratak uvod u značaj i prednosti komunikacije putem digitalnih medija i upoznavanje sa osnovama montaže u Adobe Premier Pro programu kroz kreiranje projekata, rad na vremenskoj liniji, import video i audio sadržaja, rezanje, primjena osnovnih efekata, kreiranje titlova, eksport projekta, pohranjivanje i upload na web i društvene mreže.

Edukacija je namijenjena početnicima koji se zanimaju za video produkciju.

Napomena za polaznike:

Neophodno je da učesnici/ce ponesu sa sobom: Laptop sa instaliranim Adobe Premiere Pro CC programom i uređaj za snimanje videa (digitalna kamera, camcorder, actioncam, GoPro, smartphone ili slično).

Broj mjesta je ograničen. Prvih 5 osoba koje se prijave ostvaruju popust u iznosu 5%.

Mjesto održavanja: Prostorije SMART Resursnog centra u ulici Gradačačka bb, Sarajevo (odmah pored Malezijskog mosta).

PROGRAM EDUKACIJE:

04.03.2017. od 11:00  do 16:00 časova

• Video killed the radio star – Od TV-a do Vloga
  • Marketing i moć kratkog videa – Od video spota do Boomeranga
  • Upoznavanje sa programom Adobe Premiere Pro – import materijala, osnovni alati obrade (rad na timeline-u, rezanje, osnovni efekti, tekst i slika, kreiranje titlova) i  eksport videa

05.03.2017. od 12:00 do 16:00 časova

• Nastavak rada u Adobe Premiere Pro programu i finalizacija kratkih video uradaka
  • Prezentacija video uradaka