Učinkovito korištenje vremena


Datum: 29. 05. 2017

Vrijeme: 10:00

Cijena: 49 KM

Vrijeme: 10:00 do 17:00h

Cijena: 49 KM + PDV

Edukator: Mersiha Jašarević

Pošaljite prijavu

Šta je menadžment vremena? Kako isplanirati radni dan u skladu sa prioritetima? Kako postaviti ciljeve i  kako napraviti realan plan aktivnosti? Koje su prednosti planiranja?

Menadžment vremena je organizacija života koja će vam omogućiti optimalno korištenje raspoloživog vremena, te obuhvata niz provjerenih radnih tehnika. Naučite kako iskoristiti vrijeme koje imate koristeći radne tehnike menadžmenta vremena.

Vrijeme kao jedno od najvrijednijih dobara moramo koristiti na najoptimalniji način.

Efikasno ostvarivanje ciljeva počinje i završava menadžmentom vremena. Većina ljudi ne uspijeva u ostvarivanju svojih ciljeva jer “nemaju vremena”. Da biste postigli više, potrebno je da naučite kako da dobro izbalansirate svoje aktivnosti i napravite najefikasnije korištenje vremena.

Efikasna organizacija i dobro planiranje vremena omogućavaju postizanje boljih rezultata. Glavni benefit menadžmenta vremena leži u činjenici da se drastično može poboljšati kvalitet organizacijskog rada.

Upravljanje vremenom mnogo je više od vođenja običnog dnevnika ili planiranja aktivnosti. To je skup alata koji omogućavaju raspoređivanje vremena, bolju pripremu sastanka, sprečavanje beskorisnosti u radu, pravilno nadgledanje projekata. Upravljanje vremenom je menadžerska aktivnost koja treba da se: planira, nadgleda i naknadno analizira.

Oni koji ne koriste tehniku upravljanja vremenom uvijek su u žurbi, često vode neproduktivne sastanke, izazivaju krizne situacije, jer se posao mora uraditi na brzinu i u posljednji čas. Krajnji rezultat toga je loše i neorganizovano urađen posao.

PROGRAM EDUKACIJE

I modul: Stav prema vremenu i ciljevima

  • Vaš stav prema vremenu
  • Vaši ciljevi

II modul: Postavljanje prioriteta

III modul: Učinkovito planiranje

IV modul: Odnos prema kradljivcima i gutačima vremena

DODATNE INFORMACIJE

Po završetku edukacije, učesnici dobijaju certifikate o pohađanju iste. Na 2 i više prijavljenih učesnika/ca iz iste organizacije/institucije, odobravamo popust od 10%.