Organizovanje i vođenje sastanaka


Sastanak jeste situacija kad se ljudi okupe da bi razmijenili informacije, razmotrili određena pitanja i probleme, te donijeli odluke koje će voditi ka ciljevima zbog kojih je sastanak i sazvan. Ali sastanak istovremeno jeste vrlo precizno definisana forma, sa jasnim procedurama i redoslijedom koraka koji se moraju provesti da bi okupljanje rezultiralo očekivanim efektom.

Datum: 06. 01. 2017

Vrijeme: 09:00

Cijena: 0 KM

Omir Tufo, dugogodišnje iskustvo u sferi politike, civilnog društva i poslovnog sektora

Pošaljite prijavu

Ako želimo da uradimo nešto za zajednički interes moramo se prethodno precizno dogovoriti o tome. Sastanak je još uvijek najčešće primijenjen a možda i najbolji način da se svi neophodni detalji o zadacima, planovima, potrebama, namjerama svih nas iznesu u jednom  trenutku pred svima, da se o njima porazgovara te da zajednički odlučimo kako ćemo dalje. Međutim, da li znamo da to uradimo na najbolji način?

Niko od nas ne želi da na sastancima provede duže vremena nego što je potrebno, da zbog toga izostane ili propusti neke druge interesantne i korisne događaje, i naravno da poslije sastanka osjeća da mu ništa nije jasno ili da se sve moglo i jednostavnije riješiti. Često nije tako lako postići da proces dogovaranja ide onim tokom kako nam može izgledati u prvom  trenutku, bez obzira što nas je bilo malo okupljenih i dobro raspoloženih za realizaciju nekog plana, ideje ili zadatka. Zbog toga je potrebno steći osnovna znanja i vještine kako se sastanci organizuju što podrazumijeva dobru pripremu, vještinu vođenja i facilitacije procesa kao i kontrolu realizacije dogovorenog.

Na ovom  treningu ćete naučiti mnogo elemenata bitnih za dobru komunikaciju, efikasnu organizaciju  i efektivno upravljanje procesom dogovaranja koji vodi ka predviđenom rezultatu. Svi želimo da na najlakši način dođemo do željenog cilja a ako pri tome imamo ulogu lidera od kojeg zavisi uspješnost čitavog procesa onda su vještine organizovanja i vođenja sastanaka ključne da bismo tu ulogu zadržali ali i ispunili očekivanja onih koji su nam tu ulogu dodijelili.    

PROGRAM EDUKACIJE

  • Koncept, definicija i vrste sastanaka
  • Elementi uspješnog sastanka
  • Vještine facilitacije