Google AdWords – najmoćniji alat internet oglašavanja

Želite povećati profit vaše firme i iskoristiti efikasne oblike reklamiranja na internetu? Internet oglašavanje putem Google Adwords-a pruža Vam iznimne mogućnosti, s puno manjim budžetom u odnosu na "klasične" medije, kao što su TV, radio, štampa. Naučite kako kreirati i plasirati oglase, optimizirati web stranicu za maksimalan učinak promocije i prodaje, te otkrijte značaj analitike u unaprijeđenju poslovanja i postizanju specifičnih poslovnih ciljeva.

Datum: 28. 06. 2017

Vrijeme: 17:00

Cijena: 150 KM

Vrijeme: 17:00 – 20:00

Cijena: 150 KM + PDV

Edukator: Maher Al Osta – ekspert za digitalne komunikacije sa dugogodišnjim iskustvom u kreiranju strategija i sprovođenju Google Adwords (Google Search, Google Display i YouTube) kampanja za domaće i međunarodne kompanije.

Pošaljite prijavu

Trening je namijenjen pravnim licima, te pojedincima iz vladinog, nevladinog i poslovnog sektora koji žele steći praktično znanje u provođenju Google kampanja, analitike i optimizacije web stranica.

Google oglašavanje osigurava da svoj oglas plasirate tamo gdje se zaista nalazi vaša ciljana grupa korisnika ili potencijalnih kupaca.  Na ovoj edukaciji ćete naučiti kako pravilno kreirati oglase, pokrenuti kampanju i postaviti parametre za maksimalan učinak promocije. Poseban segment se odnosi na istraživanje i definisanje ciljane grupe, te čitanje i korištenje analitike. Detaljno ćete se upoznati sa mogućnostima oglašavanja putem bannera, videa, ciljanih prodajnih oglasa, oglasa specijaliziranigh za mobilne telefone – sve u cilju odabira najefikacijeg vida oglašavanja koji će unaprijediti vaše poslovanje i na najbolji način promovirati vašu organizaciju, biznis ili specifične aktivnosti.

Cilj obuke

Učesnici će se upoznati sa osnovama kreiranja oglasa, izvedbom kampanja, te kako da koristeći Google oglašavanje promoviraju svoje usluge, proizvode i aktivnosti.

Naučit ćete kako efikasno ulagati u Google oglašavanje tako da već i malim ulaganjem postignete dobre povrate investicija, te budete prisutni upravo tamo gdje su vaši kupci/korisnici.

Mjesto održavanja: prostorije SMART Resursnog centra u ulici Gradačačka bb, Sarajevo (odmah pored Malezijskog mosta).

Minimalan broj polaznika za održavanje edukacije: 4, max. 20.

„Svi događaji SMART Resursnog centra se fotografišu u promotivne svrhe. Fotografije se objavljuju na web portalu www.civilnodrustvo.ba, te putem naših društvenih mreža.

Ukoliko ne želite da budete na fotografijama molimo da se javite nekom od uposlenika SMART Resursnog centra prije događaja, u suprotnom ćemo smatrati da ste saglasni sa objavom vaših fotografija.“

PROGRAM EDUKACIJE

• - definisanje ciljnog tržišta i ciljne grupe;
  • - istraživanje ciljnog tržišta i ciljne grupe;
  • - istraživanje konkurencije;
  • - priprema kampanje (odabir ključnih riječi);
  • - postavljanje kampanje (plasman oglasa);
  • - monitoring i optimizacija kampanje;
  • - izvještavanje i procjena uspješnosti kampanje;

BONUS:

• - LP content i SEO.

DODATNE INFORMACIJE

Učesnicima edukacije potreno je obezbijediti samo papir i olovku. Nakon edukacije, bit će im dostavljena prezentacija.

Organizator zadržava pravo promjene datuma, te otkazivanja edukacije.