Radionica: Kako voljeti sebe?!


Datum: 08. 03. 2018

Vrijeme: 17:30

Cijena: 41,00 KM sa PDV-om KM

Datum: 08.03.2018., i 10.03.2018.
(Napomena: dva termina za istu radionicu)

Vrijeme:
08.03.2018. od 17:30 do 19.30
10.03.2018. od 15:00 do 17:00
Cijena: 41,00 KM sa PDV-om
Edukator: Aida Sujoldžić, dipl.psihologinja
www.coachingbyaida.com

Volite li sebe dovoljno?

Da. Ne. Možda. Manje – više. Naučite voljeti sebe i više nego dovoljno.

Voljeti sebe je naša osnovna potreba i neizmjerno zadovoljstvo. U danu ispunjenom mnogobrojnim aktivnostima i obavezama često zaboravimo pokloniti ljubav i biti zahvalni sebi za sve u čemu svakodnevno ustrajavamo. Ipak, postavlja se pitanje kako, zapravo, voljeti sebe i ŠTA ZNAČI VOLJETI SEBE? Erich Fromm je istakao da samoljubav ne znači egocentrizam već voditi računa o sebi - biti odgovoran za sebe u cjelosti.

Da li je onda moguće da uporno zaboravljamo tako važnu stvar koja određuje naš POSLOVNI PERFORMANS, LJUBAVNE VEZE, PRIJATELJSTVA, ZDRAVLJE ili bolje rečeno, naš cjelokupni život?!?

Zapišite u dnevni podsjetnik:  VOLJETI SEBE, a evo i kako.

Svaka reakcija započinje sa našim mislima i našim osjećanjima.

Misli koje kreiramo kao reakciju na sve što nas okružuje se odnose na tri nivoa: misli o sebi, misli drugima i misli o svijetu, općenito. Skloni smo misliti negativno o sebi, drugima i svijetu čime kreiramo stres i kulturu krivice i bijesa. Uobičajene misli koje se odnose na samoga sebe su pri tome npr. 'Nisam u stanju da to obavim dovoljno dobro.' Ili 'Moram pod hitno na dijetu.'

Tako često sebe preziremo zbog svake sitnice. Razlog tome je što zaboravljamo da smo odgovorni za ono šta i kako se osjećamo.

Voljeti sebi znači ponajprije prihvatiti sebe u svakom smislu te prihvatiti da sve što nam se događa događa nam se zbog nas. Da bismo uopšte mogli prihvatiti mogućnost voljenja sebe nužno je prihvatiti dio sebe kojeg možemo voljeti. Tako nećemo započeti od onoga dijela kojeg kod sebe ne volimo.

Prvenstveno, spremnost ka transformaciji percepcije o sebi i mijenjanju fokusa će dopustiti onom dijelu nas kojeg možemo voljeti da to preobrazi.


Edukator:  Aida Sujoldžić, ima više od 15 godina profesionalnog iskustva u nevladinom i privatnom sektoru u upravljanju ljudskim potencijalima, mentoringu i coachingu. U januaru 2014. godine je pokrenula vlastitu praksu koja ima za cilj izgradnju potencijala i poboljšanje efikasnosti pojedinaca, bez obzira da li je posrijedi tim, menadžer, menadžerica, ili neko sa uočenom potrebom za ličnim razvojem. Na specifičan i jedinstven način spaja ključne aspekte razvoja 21.vijeka - emotivnu i duhovnu inteligenciju i kontinuirano učenje.

PRIJAVA: Svoju prijavu popunite na sijedećem linku : http://bit.ly/KakoVoljetiSebe  i mi ćemo Vas kontaktirati. Broj mjesta je ograničen.

PROGRAM EDUKACIJE

Radionica trajanja 2h na temu Kako zavoljeti sebe.

  • Upoznavanje sa pravim ja
  • Prihvatanje pravog ja
  • Ljubav sa samom osobom

DODATNE INFORMACIJE

Radionica će učesnicima i učesnicama osigurati tehniku transformacije percepcije i stavova te naglasiti važnost osvještavanja ograničavajućih uvjerenja za voljeti sebe istinski.