Mala škola digitalnog marketinga

Ova edukacija organizuje se u sklopu svjetske incijative „Girls in ICT“ koju je SMART Resursni centar ove godine obilježio treću godinu za redom u Bosni i Hercegovini. Nauči šta je digitalni marketing, kako se planiraju i realizuju strategije i akcije na Internetu, te koji su to alati digitalnog marketinga. I da, saznaj iz prve ruke da li je digitalni marketing prava oblast za tebe i šta te očekuje u svijetu digitalnog marketinga.

Datum: 04. 07. 2017

Vrijeme: 17:00

Cijena: 0 KM

Datum: 4, 5, 11. i 12. juli 2017. godine

Vrijeme: od 17:00 do 20:00

Edukatori: Selma Obarčanin i Malik Hodžić, CEO i CTO full-service agencije za digitalni marketing New Media People Sarajevo. Članovi IMA (Internet Marketing Association) i certificirani voditelji širokog spektra projekata iz oblasti digitalnog marketinga sa domaćim i stranim kompanijama od 2014. godine.

Pošaljite prijavu

Drage djevojke, u sklopu svjetske incijative „Girls in ICT“ organizuje se Mala škola digitalnog marketinga za sve djevojke uzrasta od 16 do 24 godine.

Ukoliko želite saznati kako funkcioniše svijet digitalnog marketing, prijavite se i kroz četiri dana naučite osnove poslovanja u digitalnom svijetu, saznajte koji su osnovni alati i kako se koriste, kako započeti vlastitu karijeru u oblasti digitalnog marketinga, te kako komunicirati i pronalaziti nove klijente. Posljednji dan Mini škole predviđen je za razmjenu iskustava i diskusiju sa edukatorima, kako biste iz prve ruke saznali šta agencije za digitalni marketing traže od svojih budućih zaposlenika, kao i kakve su prednosti rada u oblasti digitalnog marketinga i šta vam donosi karijera u ovoj oblasti?

Sve što vam je potrebno za učešće u našoj Mini školi jeste dobra volja, komunikativnosti, zainteresovanost i malo slobodnog vremena.

Detaljan plan i program Mini škole (termini održavanja):

Prvi dan – 4.7.2017. god od 17:00 do 20:00 sati:
Uvod u digitalni marketing; Formalna i neformalna edukacija; Kreativnost i logika podržana tehnologijom; Digitalni identiteti; Digitalna komunikacija; Kreativni dizajn; Web dizajn i programiranje.

Drugi dan – 5.7.2017. god od 17:00 do 20:00 sati:
Digitalna strategija i planiranje; Istraživanje digitalnog tržišta; Search marketing (SEO i SEM); Social Marketing; Email marketing; Display marketing; Content Marketing; Influencer marketing.

Treći dan – 11.7.2017. god od 17:00 do 20:00 sati:
Marketing i ICT; Elektronske trgovine; Web stranice; Landing stranice i A/B testiranje; Web analitika; Web projekt menadžment.

Četvrti dan – 12.7.2017. god od 17:00 do 20:00 sati:
CRM – odnosi s klijentima; Priče iz prve ruke – ja u svijetu digitalnog marketinga?; Sada znam koliko zapravo ne znam!; Djevojke u digitalnom marketingu – a gdje sam tu ja?.

Mjesto održavanja: Prostorije SMART Resursnog centra u ulici Gradačačka bb, Sarajevo (odmah pored Malezijskog mosta).

Ciljna skupina: Djevojke od 16 do 24 godine.

Po isteku roka za prijavu će svi aplikanti biti informisani o statusu prijave. Rok za prijavu: 29. juni 2017. godine.

Broj mjesta je ograničen. Pri odabiru učesnica selekcija će se vršiti na osnovu:

• Datuma prispjele prijave;
  • Procjene motivacije i interesa.

Napomena: Broj mjesta ograničen. Za učešće u Mini školi potrebno naprednije poznavanje rada na računaru i korištenja Interneta.

„Svi događaji SMART Resursnog centra se fotografišu u promotivne svrhe. Fotografije se objavljuju na web portalu www.civilnodrustvo.ba, te putem naših društvenih mreža.

Ukoliko ne želite da budete na fotografijama molimo da se javite nekom od uposlenika SMART Resursnog centra prije događaja, u suprotnom ćemo smatrati da ste saglasni sa objavom vaših fotografija.“

PROGRAM EDUKACIJE

• Uvod u digitalni marketing
  • Formalna i neformalna edukacija
  • Alati digitalnog marketinga
  • Digitalni marketing i ICT
  • CRM – odnosi s klijentima
  • Priče iz prve ruke

DODATNE INFORMACIJE

Mini škola traje 4 dana po 3 sata (ukupno 12 sati).