Internet kao motivakcija

Prema posljednjim podacima broj nezaposlenih osoba u BiH prelazi 530 hiljada, uprkos velikoj potražnji u IT sektoru. Programiranje je samo jedan segment IT sektora, stoga vrata su širom otvorena i za mnoge druge profesije. Pravo pitanje je da li ste Vi spremni da ne budete još jedan broj na listi nezaposlenih i odlučni da steknete vještine i znanja potrebne za angažman na digitalnim projektima širom svijeta?

Datum: 02. 02. 2017

Vrijeme: 10:00

Cijena: 0 KM

Edukator: Malik Hodžić, web marketing praktikant u digitalnoj kreativnoj agenciji New Media People. Student završne godine Komunikološkog fakulteta na smjeru PR marketing i član IMA (Internet Marketing Association). Od 2014. godine radio na preko 40 projekata u oblasti digitalnog marketinga i komunikacija.

Pošaljite prijavu

Školujete se i još uvijek niste odlučili šta želite biti „kada porastete“ ili ste završili fakultet i ne možete pronaći posao u svojoj struci? – prilagodite personalne vještine i počnite sami raditi na vlastitoj online karijeri, jer sve je u Vašim rukama.

Radionica „Internet kao motivakcija“ je idealna prilika da naučite kako se prilagoditi potrebama digitalnog tržišta rada i započeti raditi na raznim projektima. Jedino što Vam je potrebno za učešće na radionici jeste motiv, a dovoljno jak motiv uvijek rezultira akcijom.

Cilj radionice je usmjeravanje polaznika i prilagođavanje personalnih vještina prema realnim potrebama digitalnog tržišta. Polaznici će naučiti kako kreirati personalni portfolio i set usluga, pronaći poslove i kreirati vlastitu poslovnu online mrežu.

Proaktivna radionica se sastoji od četiri modula kroz koje će polaznici dobiti konkretan uvid u digitalno tržište rada. Saznaće šta se traži, zahtijeva, a pogotovo očekuje od njih u online poslovnom svijetu. Također, naučiti će komunicirati, praviti personalni portfolio i kreirati vlastitu poslovnu mrežu, te prilagođavati svoje vještine prema potrebama domaćeg i stranog digitalnog tržišta.

Radionica je primarno namijenjen mladim osobama starosne dobi od do 22 godine, ali i svim drugim osobama koje žele detaljniji uvid u mogućnosti i perspektivu online svijeta.

Radionica traje 4 sata, od 10h do 14h.

Mjesto održavanja: prostorije SMART Resursnog centra u ulici Gradačačka bb, Sarajevo (odmah pored Malezijskog mosta).

PROGRAM RADA

Modul I: Uvod i mogućnosti u online svijetu: Upoznavanje sa pojmovima, dešavanjima i tržištima u online svijetu.

Modul II: Profesije u online svijetu:
Izumiranje tradicionalnih profesija i oblikovanje profesija prema IoT mogućnostima.

Modul III:  Komunikacija i Interakcija u online svijetu: Vrste komunikacije; Vrste interakcije; Primjer profesionalne strateške komunikacije;

Modul IV: Perspektiva i sigurnost u online svijetu: Prilagođavanje online tržištu rada, budućnost domaćeg digitalnog tržišta, kreiranje personalnog portfolia i poslovne mreže.

DODATNE INFORMACIJE

Svi pokazni materijali su dijelovi već implementiranih digitalnih projekata. Određene pokazne materijale ustupa digitalna kreativna agencija New Media People.