petak, 19. juni 2015.

Održan sastanak „Friends in the Right Places: Discussing Student Organizations“

Dana 19. jula 2015. godine u Resursnom centru CPCD-a održan je sastanak „Friends in the Right Places: Discussing Student Organizations”

Sastanak se održao sa ciljem razmijene iskustava, znanja i mišljenja između sjevernoameričkih i naših studenata o studentskim organizacijama i njihovoj ulozi i odgovornosti za mijenjanje postojećeg društvenog stanja.

Predstavnici studentskih organizacija iz BiH, upoznali su se sa načinom na koji funkcionišu studentske organizacije u SAD-u i Kanadi, te na koji način djeluju i kakav uticaj imaju na društvenu zajednicu. Kroz aktivnu diskusiju studenti su također imali priliku vježbati engleski jezik.

Sastanak su vodili CPCD-ovi volonteri, studenti pri univerzitetima u Baltimoru, Wisconsinu, Towsonu i Ontariju.

Učesnici sastanka predstavnici studentskih orgnizacija, pojedinci te profesori izrazili su veliko oduševljenje organizacijom ovog sastanka, te su naglasili da ovakva otvorena diskusija može dosta dopinijeti studentima iz BiH koji se planiraju uključiti ili su već uključeni u rad studentskih asocijacija.