5. decembar 2018

Gostovanje na BHT1: Predstavljanje Programa osnaživanja nezavisnih medija – IMEP

04.12.2018. godine u jutarnjem programu „Jutro za sve“ na BHT1 gostovao je Slaviša Prorok, voditelj “Programa osnaživanja nezavisnih medija – IMEP”.

U Jutarnjem programu je  predstavljen IMEP i njegove tri komponente: grantovi za medije, pravna pomoć za novinare i medije i građansko novinarstvo. Ovom prilikom će biti i emitovan insert filmskog serijala pod nazivom „Kako živim“, reditelja Asima Bešlije, kojeg je u okviru New Voices grantova podržao IMEP.

IMEP je USAID-ov petogodišnji program koji doprinosi nezavisnosti medija i slobodi izražavanja u Bosni i Hercegovini kroz aktivnosti usmjerenim na jačanju održivosti ciljanih medija, podizanju kvalitete njihovog sadržaja, jačanju kapaciteta novinara i zainteresovanih građana i pružanju pravne podrške medijima i novinarima. Osim profesionalnih medija i novinara program podržava zainteresovanim građanima da aktivno učestvuju u procesu kreiranja sopstvenih vijesti i informacija. Ova aktivnost će podržati nove trendove u medijskom prostoru, predstavlja značajan izvor informacija, povećava društveni aktivizam, te se daje moderirani prostor da se novi ”glasovi” čuju što je više moguće. Jedna od namjera projekta je i da potakne kritičko razmišljanje i dijalog, te da omogući prostor za slobodno izražavanje stavova i vrijedonosnih sudova.

Za više informacija, pratite nas putem naše web stranice www.imep.ba, kao i naše Facebook i Instagram stranice @imep.ba.